Natuur- en Milieufederaties en de Postcode Loterij: samen voor een mooi en duurzaam Nederland

De Natuur- en Milieufederaties werken aan groene, duurzame en klimaatbestendige provincies. Dat doen ze niet alleen! De Natuur- en Milieufederaties werken samen met meer dan 1000 aangesloten bewonersorganisaties, bedrijven en overheden om Nederland sneller duurzaam te maken.

In Nederland staan natuur en leefomgeving namelijk onder druk. De federaties geven natuur en milieu in alle provincies een stem, samen met actieve bewoners en lokale organisaties. Daar waar het niet goed gaat, trekken de Natuur- en Milieufederaties aan de bel en dragen constructieve oplossingen aan zodat Nederland nog mooier en duurzamer wordt.

De Postcode Loterij steunt de Natuur- en Milieufederaties vanaf 1996 en sinds de start van de samenwerking hebben de Natuur- en Milieufederaties 43,2 miljoen euro ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen de Natuur- en Milieufederaties zich blijven inzetten voor een duurzamer Nederland.

Natuur- en Milieufederaties

Activiteiten
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 43,2 miljoen

Hoe zetten De Natuur- en Milieufederaties zich in voor een mooi en duurzaam Nederland?

Meer schone energie

De Natuur- en Milieufederaties werken aan een Nederland dat draait op schone, lokale energie. Mede dankzij de energieservicepunten van de Natuur- en Milieufederaties ontstaan er in Nederland steeds meer lokale energie initiatieven. Landelijk nu al zo'n 500! De federaties ondersteunen deze met raad en daad, zodat zij sneller resultaten boeken voor energiebesparing en opwekking van schone energie.

Bescherming van natuur en landschap

Op lokaal niveau beschermen de Natuur- en Milieufederaties ons typische Nederlandse landschap van landbouwgronden, weides en natuur door de ruimtelijke plannen van overheden te verbeteren, maar ook met eigen initiatieven. Zo wordt natuur op braakliggende bouwterreinen gestimuleerd, en wordt er gewerkt aan een landbouw met een gezonde bodem en gesloten kringlopen.

Verkleinen van onze voetafdruk

De Natuur- en Milieufederaties zetten zich in voor een circulaire economie die de voetafdruk per persoon verkleint en waarin duurzame energie en voedsel voor iedereen betaalbaar is. Per persoon hebben we op aarde ongeveer vier voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er wel twaalf. Met projecten, campagnes en lobby werken de Natuur- en Milieufederaties eraan om de Nederlandse voetafdruk te verkleinen.

Steun Natuur- en Milieufederaties en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 95 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van de Natuur- en Milieufederaties

Naast de reguliere bijdrage heeft de Natuur- en Milieufederaties een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project en andere projecten die door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk zijn gemaakt.

Droomfonds 2011 - € 13.500.000 - Qurrent en HIER Opgewekt

Project: Nacht van de Nacht

Project: Das en Patrijs

Benieuwd naar het werk van de Natuur- en Milieufederaties?

Naar de website