Peace Parks Foundation

Aanleg van de Futi-olifantencorridor

In 2000 hebben de ministers van Zuid-Afrika en Mozambique de wens uitgesproken om een nieuw grensoverschrijdend park te creëren, een project op naam van Peace Parks. Dit park met de naam Lubombo is een samenvoeging van het Tembe Elephant Park in Zuid-Afrika en het Maputo Special Reserve in Mozambique. In het hart van het nieuwe park ligt Maputoland. Dit gebied wordt gerekend tot één van de 34 laatste biodiversiteit-hotspots van de wereld.

Aanleg van de Futi-olifantencorridor

De Futi-olifantencorridor gaat de twee parken met elkaar verbinden en vormt de basis voor de ontwikkeling van het grensoverschrijdende park Lubombo. De corridor herenigt de laatste olifantenpopulatie van de Afrikaanse Oostkust met elkaar en zorgt dat de lokale bevolking - de stammen van de Amathonga - niet meer door de koloniale grenzen in hun bewegingsvrijheid worden gehinderd.

Peace Parks Foundation

Project
De Futi-olifantencorridor gaat de twee parken met elkaar verbinden en vormt de basis voor de ontwikkeling van het grensoverschrijdende park Lubombo.
Bijzonder project in
2010
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000