Leonardo DiCaprio Foundation en de Postcode Loterij: Samen voor een gezond klimaat

In 1998 richtte Leonardo DiCaprio zijn stichting op om wereldwijd bedreigde diersoorten te beschermen en natuurgebieden en gemeenschappen die onder druk staan te herstellen en versterken. De Leonardo DiCaprio Foundation gelooft in een wereld waar mens en natuur in harmonie naast elkaar bestaan. De Foundation werkt bijvoorbeeld aan het creëren en vergroten van beschermde gebieden op land en in de oceanen. Ook helpt de Foundation lokale organisaties en inheemse gemeenschappen bij het beschermen van hun omgeving. De organisatie werkt onder andere actief samen met het Wereld Natuur Fonds aan bescherming van de tijger in Nepal en met Oceana aan het wereldwijd tegengaan van illegale visserij. Met de bijdrage van de loterij kan de Leonardo DiCaprio Foundation zijn werk verder uitbouwen.

De Leonardo DiCaprio Foundation wordt sinds 2018 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1,8 miljoen euro van de loterij.

Leonardo DiCaprio Foundation

Thema's
Klimaatverandering
Gesteund sinds
2018
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1,8 miljoen
Postcode Loterij ambassadeur Martijn Krabbé Postcode Loterij ambassadeur Martijn Krabbé

Help ons om de Leonardo DiCaprio Foundation te steunen

De Nationale Postcode Loterij steunt 107 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Leonardo DiCaprio Foundation blijven steunen. Wilt u net als 2,9 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee

Benieuwd naar het werk van de Leonardo DiCaprio Foundation?

Naar de website