Lokale Fondsen Nederland en de Postcode Loterij samen sterk voor lokale initiatieven in Nederland

Een lokaal fonds is een vrijwilligersorganisatie die geld werft bij particulieren, fondsen en bedrijven bestemd voor lokale initiatieven die de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Er zijn meer dan vijftig lokale fondsen actief in Nederland. Stichting Lokale Fondsen Nederland zet zich als landelijk bureau in om in heel Nederland lokale fondsen op te richten en te ondersteunen. Zo kan er meer geld worden geworven voor initiatieven als het opknappen van een kinderboerderij of het verzorgen van een uitje voor ouderen.

Lokale Fondsen Nederland heeft haar eerste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij in 2017 ontvangen. Met de bijdrage van de loterij kan de organisatie de komende jaren het aantal lokale fondsen in Nederland uitbreiden tot minstens 125. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1,5 miljoen euro van de loterij.

Lokale Fondsen Nederland

Thema's
Sociale Cohesie
Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1,5 miljoen