Lokale Fondsen Nederland en de Postcode Loterij samen sterk voor lokale initiatieven in Nederland

Een lokaal fonds is een vrijwilligersorganisatie die geld werft bij particulieren, fondsen en bedrijven bestemd voor lokale initiatieven die de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Er zijn meer dan vijftig lokale fondsen actief in Nederland. Stichting Lokale Fondsen Nederland zet zich als landelijk bureau in om in heel Nederland lokale fondsen op te richten en te ondersteunen. Zo kan er meer geld worden geworven voor initiatieven als het opknappen van een kinderboerderij of het verzorgen van een uitje voor ouderen.

Lokale Fondsen Nederland heeft haar eerste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij in 2017 ontvangen. Met de bijdrage van de loterij kan de organisatie de komende jaren het aantal lokale fondsen in Nederland uitbreiden tot minstens 125. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1,5 miljoen euro van de loterij.

Lokale Fondsen Nederland

Thema's
Sociale Cohesie
Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1,5 miljoen
Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull

Steun Lokale Fondsen Nederland en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 107 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Benieuwd naar het werk van Lokale Fondsen Nederland?

Naar de website