Movies that Matter en de Postcode Loterij: samen voor een rechtvaardige en duurzame wereld

Volgens Movies that Matter zorgen films ervoor dat mensen zich bewust worden van problemen die spelen in de wereld. En dat ze zich dan vervolgens ook in willen gaan zetten voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Movies that Matter is het meest bekend van het jaarlijkse festival in Den Haag met films over mensenrechten. Daarnaast helpt de organisatie bij de organisatie van mensenrechtenfilmfestivals in andere landen en ondersteunt ze jaarlijks mensenrechtenverdedigers die centraal staan in films die vertoond worden. Ook helpt Movies that Matter scholen om in de klas films te gebruiken bij discussies over mensenrechten. Zo werken ze eraan dat steeds meer mensen weten dat het beschermen van mensenrechten belangrijk is.

Movies that Matter wordt sinds 2019 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 500.000 euro van de loterij.

Movies that Matter

Thema's
Mensenrechten Natuurbescherming Klimaat
Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst €500.000,-