Stichting AAP en de Postcode Loterij: geven verwaarloosde dieren een nieuw bestaan

Stichting AAP wordt sinds 2001 gesteund door de Postcode Loterij  Stichting AAP en de Postcode Loterij: geven verwaarloosde dieren een nieuw bestaan.
AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pakt het probleem bij de wortels aan. Ze geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving in heel Europa.  De dieren die dringend hulp nodig hebben, vangen ze op.

Stichting AAP wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund en heeft al € 11,4 miljoen mogen ontvangen. Hierdoor kunnen er steeds meer dieren van de overvolle wachtlijst en van Stichting AAP weer een veilig thuis krijgen.

Stichting AAP

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 11,4 miljoen

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van Stichting AAP?

Opvang

De dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als qua sociale omgeving. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn. Deze verzorging bestaat uit twee categorieën: standaard verzorging en resocialisatie. Veel van de dieren die zij opvangen, zijn namelijk sociale dieren. Door hun verleden hebben zij echter niet altijd kunnen leren hoe ze met soortgenoten moeten omgaan. AAP is ervan overtuigd dat sociale dieren het gelukkigst zijn bij soortgenoten, dus streven zij ernaar ze uiteindelijk te plaatsen in een groep.

Herplaatsing

Het uiteindelijke doel is om de dieren die AAP opvangt te herplaatsen naar een geschikt adres waar ze de rest van hun leven onder goede omstandigheden kunnen doorbrengen. Gerenommeerde dierenparken in binnen- en buitenland bewijzen regelmatig een geschikt nieuw thuis voor de herstelde dieren te zijn. De herplaatste dieren blijven altijd eigendom van Stichting AAP.

Preventie

Betere wet- en regelgeving, het handhaven van de bestaande wetten en publieke bewustwording creëren, zijn de belangrijkste pilaren om dierenleed op een duurzame manier te stoppen. Door de problematiek bij de wortels aan te pakken, lossen we het voorgoed op. AAP noemt dit: dweilen met de kraan dicht. Om dit te bereiken, beïnvloedt AAP het publieke debat, voorlichting en politieke besluitvorming. Zij adviseren beleidsmakers uit heel Europa en helpen zo bij het vormgeven van nieuwe wetten.

Steun Stichting AAP en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Stichting AAP

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting AAP ook extra financiering voor een bijzonder project ontvangen. Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Extra project 2017 - € 1.335.000 - Born to be wild

Extra project 2015 - € 1.460.000 - Een brul om aandacht

Chimpansee Linda was ‘fotomodel’

Berberaap Juma, slachtoffer van illegale handel in Noord-Afrika

Wasbeerhond Bear was een huisdier

Benieuwd naar het werk van Stichting Aap?

Naar de website