Oxfam Novib en de Postcode Loterij: Samen voor een rechtvaardige wereld zonder armoede

Oxfam Novib is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie en geeft mensen in ontwikkelingslanden de kans om zich uit de armoede op te werken en een toekomst op te bouwen. Zij werkt aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, naar school kan gaan en kan leven in vrijheid en veiligheid.

Oxfam Novib wordt al sinds 1990 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Oxfam Novib van de loterij 390,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Oxfam Novib

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
1990
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 390,7 miljoen

Een wereld zonder armoede

Eigen inkomen

Oxfam Novib geeft arme mensen een steuntje in de rug zodat ze zelf een bestaan kunnen opbouwen. Zij helpt bijvoorbeeld kleinschalige boeren hun productie te verhogen of hun producten af te zetten. Of ze verleent krediet aan vrouwen en mannen om een eigen bedrijfje te starten.

Noodhulp

Bij rampen als orkanen en conflicten komt Oxfam Novib onmiddellijk in actie. Met haar netwerk van partnerorganisaties en andere Oxfams is zij direct ter plaatse in ruim 90 landen. Zo heeft Oxfam ruim 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen kunnen helpen aan onder meer onderdak, schoon water en kachels voor de winter.

Campagnes

Samen met anderen voert Oxfam Novib campagne om overheden of bedrijven te overtuigen van ander beleid. De Oxfam-campagne Behind the Brands bijvoorbeeld zette ’s wereld grootste voedselbedrijven aan de land- en arbeidsrechten van kleine boeren en werknemers in de keten te respecteren.

Steun Oxfam Novib en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Oxfam Novib

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Oxfam Novib extra bijdragen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 2.500.000 - Training onderzoeksjournalisten en activisten

Extra project 2015 - € 1.590.000 - Zaai goed in Zimbabwe

Droomfondsproject 2012 - € 7.050.000 - Internet Now!

Extra project 2011 - €1.580.000 - Bomen keren het tij

Benieuwd naar het werk van Oxfam Novib?

Naar de website