Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de Postcode Loterij: Nederland weer mooi maken

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) houdt de eeuwenoude agrarische cultuurgeschiedenis zichtbaar en streeft naar een mooi gevarieerd landschap in heel Nederland. Een landschap van deze tijd, met respect voor het verleden en voor de mensen die daar nu werken, wonen en recreëren.

De prachtige cultuurlandschappen van ons land, met alle biodiversiteit die daarbij hoort, zijn grotendeels verdwenen. Met het Deltaplan voor het landschap wil de VNC ons land weer mooi maken, door het terugbrengen van het netwerk van landschapselementen zoals akkerranden, bloemrijke bermen en slootkanten, in combinatie met fiets-, en wandelpaden.

De VNC wordt sinds 2008 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de VNC van de loterij 9,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 9,4 miljoen

Hoe zorgt Vereniging Nederlands Cultuurlandschap voor een mooi Nederland?

Advisering

Om waardevolle cultuurlandschappen te herstellen en behouden, adviseren ze overheden, particulieren en bedrijven onder meer bij het maken van plannen en de uitvoering daarvan.

Meters maken in het veld

De VNC beschikt over ruime kennis van het cultuurlandschap met de daarin voorkomende landschapselementen. Op veel plekken laten ze dit ook zien, door concreet ‘meters te maken’ in het landschap: restauratie van landschappelijk erfgoed en inrichting van kale landschappen.

Educatie

De VNC beschikt over een eigen Informatiecentrum, waar bezoekers van alles te weten kunnen komen over hoe we Nederland weer mooi willen maken. Elf Nederlandse kenmerkende landschappen zijn in miniatuur te bewonderen; van tuunwallen op Texel tot graften in Zuid-Limburg.

Heggensnoeier

Steun de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft de VNC ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2016 - € 1.340.000 - De Maasheggen

Twee dassen

Benieuwd naar het werk van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap?

Naar de website