World Press Photo en de Postcode Loterij: samen persvrijheid bevorderen

World Press Photo heeft tot doel de wereld te verbinden met verhalen die er toe doen. World Press Photo ondersteunt visuele journalisten en storytellers wereldwijd in hun werk en is voorvechter van internationale persvrijheid.
De jaarlijkse fotowedstrijd geldt als de belangrijkste en bekendste ter wereld.
De tentoonstelling reist elk jaar de wereld over en wordt in totaal op 100 locaties in 45 landen bezocht door meer dan 4 miljoen bezoekers wereldwijd.

World Press Photo wordt sinds 2004 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving World Press Photo voor haar activiteiten 14,3 miljoen euro van de loterij.

World Press Photo

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14,3 miljoen

Hoe zorgt World Press Photo voor het bevorderen van persvrijheid?

World Press Photo wedstrijden

Al 60 jaar bevordert de fotowedstrijd de hoogste kwaliteitstandaarden in de fotojournalistiek. De fotowedstrijd slaat een brug tussen professionele fotografen en het grote publiek. De bekendmaking van de winnaars haalt krantenkoppen over de hele wereld, zodat een publiek van honderden miljoenen wordt geconfronteerd met de impact van fotojournalistiek.

World Press Photo tentoonstellingen

Alle winnende beelden worden verzameld in een reizende tentoonstelling, die jaarlijks circa 45 landen aandoet. Meer dan drie miljoen mensen bezoeken de 100 verschillende tentoonstellingslocaties om de foto’s te bekijken.

World Press Photo educatie

World Press Photo moedigt het talent en de passie aan van fotojournalisten die bijzondere verhalen vertellen; verhalen die onze ogen kunnen openen en een ander licht werpen op de wereld om ons heen. World Press Photo brengt dit alles samen. Zij trainen fotografen en brengen ze met elkaar in contact zodat ze hun verhalen kunnen delen.

Fotocredit: Bas de Meijer, Hollandse Hoogte Fotocredit: Bas de Meijer, Hollandse Hoogte

Steun World Press Photo en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van World Press Photo

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft World Press Photo ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2019 - € 1.190.000 - Freedom House

Fotocredit: World press photo. Fotocredit: World press photo.

Benieuwd naar het werk van World Press Photo?

Naar de website