Schnitzel van puntpaprika

Vaker een dagje geen vlees eten is beter voor mens, dier en milieu. Daarom slaan Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij in 2020 voor de zevende keer de handen ineen om heel Nederland bewuster te laten eten. Dit jaar doen we dat met de landelijke campagne Vega Favorieten, waarmee we laten zien hoe u de 12 favoriete maaltijden van Nederland gemakkelijk vegetarisch kunt maken. Maar er zijn natuurlijk nog véél meer heerlijke vegetarische recepten. We vroegen Jaimie van Heije naar zijn Vega Favoriet.

Deze vegetarische schnitzels van puntparika met dipsaus zijn heerlijk als snack tussendoor, maar ook als hoofdgerecht met wat frietjes en salade. En nog leuker, door een avond vegetarisch te koken bespaart u net zoveel CO2-uitstoot als een autorit van 8,3 km!

Scroll naar beneden voor de benodigdheden en de uitlegvideo. Of klik hier voor nog meer vegetarische recepten.
De 12 Vega Favorieten

Benodigdheden:

8 stuks (grote) rode puntpaprika’s
100 gram bloem
4 eieren
35 gram witte sesamzaad
35 gram zwart sesamzaad
100 gram panko (grof Japans broodkruim)
2 limoenen
1 bol knoflook
180 gram cherry tomaatjes
2 rode pepers
1 bos bieslook

1 el ahorn siroop
2 el Worcestersaus
1 tl chilipoeder
1 tl (gerookte) paprika poeder
75 gram mayonaise
10 gram uienpoeder
10 gram chilipoeder
Zwarte peper
Een snufje fijnzout
Een snufje Fleur de sel (grof zeezout)
Zwarte peper
600 ml zonnebloemolie

Bekijk hier de uitlegvideo: