Meisjes die vrouw worden; daarvoor hebben ze in Afrika mooie rituelen. Helaas hoort meisjesbesnijdenis ook bij deze rituelen thuis. Het is zinloos, pijnlijk en gevaarlijk. Humberto reisde samen met Amref Flying Doctors naar de Masai in Kenia waar zij duizenden meisjes helpen om op een gezonde manier vrouw te worden. Mede dankzij u. Want dankzij uw deelname kon de Postcode Loterij dit project steunen met € 2.580.000.

In veel nomadische gemeenschappen markeert besnijdenis de overgang van meisje naar vrouw. Steeds meer mensen uit deze gemeenschap spreken zich uit over het stoppen van deze zeer schadelijke traditie. Humberto ging voornamelijk in gesprek met de mannen, en met name de vaders van de dochters. Wat zijn hun beweegredenen om deze eeuwenoude traditie los te laten?

Wereldwijd zijn 200 miljoen meisjes en vrouwen slachtoffer van besnijdenis en ieder jaar lopen 3 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Niet alleen in Kenia maar ook in Nederland krijgen we steeds vaker met de problematiek te maken. Zeker nu in de zomervakantie waar ‘cutting holidays’ een afschuwelijke realiteit zijn.

Foto's met een verhaal

Humberto Tan reisde in februari af naar Kenia om enkele leden van de Masai te portretteren voor Amref Flying Doctors. Deze portretten vertellen elk een eigen verhaal. Humberto vertelde over een selectie van deze portretten tijdens een Facebook live-evenement op 20 juli om 16:00 uur. U kunt de video van dit evenement hieronder bekijken. Wilt u nog kans maken op een portret maar heeft u geen Facebookaccount? Scroll dan naar beneden en die hoe u alsnog kans kunt maken.

Bekijk de video

Kans maken op zo'n uniek portret?

Deelnemers kunnen exclusief kans maken op een portret gemaakt door
Humberto Tan. Ga snel naar uw persoonlijke pagina om kans te maken.

Kans maken