het Rode Kruis

De maatschappelijke impact van het coronavirus is nog steeds enorm. Gelukkig zijn er veel mensen die belangeloos in actie komen. Neem de energieke vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis, zoals Sarah. In Amsterdam laadt ze bestelbusjes vol met voedselpakketten om die te gaan uitdelen. Aan mensen die door de crisis nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden, maar die geen aanspraak kunnen maken op andere hulp. Samen komen we erdoorheen!

Overal paraat

Overal waar mensen worden getroffen door oorlogen, conflicten, natuurrampen of epidemieën staan ze klaar. De vrijwilligers van het Rode Kruis, de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Ze bieden directe noodhulp en zorgen voor voedsel, drinkwater, medische hulp en onderdak. Meer dan 17 miljoen Rode Kruis vrijwilligers over de hele wereld helpen hun medemensen in nood. Wie dan ook, waar dan ook. Met hart en ziel en al meer dan 150 jaar.

Levens redden

Er voltrekken zich jaarlijks gemiddeld 200 natuurrampen, waarvan er maar een paar het nieuws halen. Op vele plekken zijn oorlogen of conflicten aan de gang, Het Rode Kruis helpt direct, dankzij de inzet van de miljoenen vrijwilligers. De noodhulp die geboden wordt hangt uiteraard af van situatie. Een aardbeving vraagt om andere hulp dan een burgeroorlog of voedselcrisis. Maar mensenlevens redden en zorgen voor de eerste levensbehoeften staan altijd voorop!

Samen maken we het verschil

Tijdens de coronacrisis is steun aan organisaties als het Rode Kruis van groot belang. Daarom ontvingen zij onlangs een extra bijdrage van € 4 miljoen. Het Rode Kruis is een van de meer dan honderd organisaties die de Postcode Loterij dankzij al haar deelnemers kan ondersteunen. Sinds de oprichting in 1989 heeft de Postcode Loterij al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl