Fairfood

Hoe zorg je dat meneer Wiyadi (56 jaar), kokosboer uit Indonesië, goed kan leven van zijn kokosnoten? De productieketen van kokos is op dit moment niet transparant. Daardoor worden kleinschalige boeren, zoals meneer Wiyadi, nu nog flink benadeeld. Fairfood bracht hem en andere kokosondernemers samen in het project ‘Kokosnoodsignaal’. Dankzij dit project kunnen Nederlandse consumenten precies zien welke partijen aan de kokosnoot verdienen. Fairfood gaat voor eerlijke kokos!

Volg de kokosnoot!

In het pilotproject ‘Kokosnoodsignaal’ plukten 55 Indonesische boeren samen 1.000 kokosnoten. Van Fairfood kregen zij per kokosnoot 60 cent méér dan de 36 cent die ze normaal krijgen. Want 96 cent per kokosnoot is wat ze minimaal moeten verdienen om een leefbaar leven te kunnen hebben. Dankzij blockchaintechnologie konden Nederlandse consumenten de hele reis van de kokosnoten online volgen en zien wie er welk bedrag aan verdiende.

Duurzaam en eerlijk

Fairfood International werkt op een innovatieve manier aan een eerlijke, duurzame en transparante voedselproductie. Goede sociaaleconomische omstandigheden en een fatsoenlijk inkomen voor (land)arbeiders, boeren en vissers horen daar ook bij. Net als respect voor hun rechten. Fairfood International is daarom over de hele wereld in gesprek met grote bedrijven in de voedsel- en drankindustrie. En spreekt ze aan op hun verantwoordelijkheid.

Fairfood ontving sinds 2009 een bijdrage van € 5,6 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Fairfood en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5,4 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl