Het Oranje Fonds

De coronacrisis dwingt ons letterlijk afstand van elkaar te nemen. Maar we kunnen nog wel met elkaar verbonden blijven! Met talloze sociale initiatieven wil het Oranje Fonds zorgen dat niemand er nu alleen voor staat. Ook de 92-jarige Nel niet, die een berg hartverwarmende ‘Veel liefs’ kaarten ontving. We beseffen meer dan ooit dat we elkaar moeten steunen, zodat niemand zich eenzaam en verloren voelt. Het Oranje Fonds verbindt, al meer dan 70 jaar. Samen komen we er doorheen!

Altijd in de buurt

Het Oranje Fonds is het grootste sociale fonds van Nederland, inclusief het Carïbisch deel van ons Koninkrijk. Met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima als beschermpaar werkt het Oranje Fonds aan een sociaal Nederland. Een land waar niemand er alleen voor staat. Met tijd, geld en aandacht ondersteunt het fonds allerlei initiatieven bij u in de buurt. Van een buurttuin tot vrijwillige gezinszorg, van de Veel Liefs-kaartenactie tot Nationale Burendag. 

Duizenden maatjes

Duizenden Oranje Fonds vrijwilligers zijn een maatje voor iemand die extra aandacht of begeleiding nodig heeft. Zo zijn er maatjes die scholieren helpen met hun huiswerk of ouderen helpen met boodschappen doen. Er zijn ook vrijwillige wandelmaatjes, leesmaatjes, schuldhulpmaatjes en sportmaatjes. Want er is altijd iemand bij je in de buurt die hulp of gezelschap kan gebruiken. Samen houden we Nederland sociaal en verbonden!

Samen het verschil maken

Het Oranje Fonds ontving sinds 2006 een bijdrage van € 217,6 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij het Oranje Fonds, en meer dan honderd andere organisaties, ook tijdens de coronacrisis financieel blijven ondersteunen. En dankzij alle deelnemers kon de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl