Edukans

Wie kan het verste glijden? Hoe bak je het lekkerste moddertaartje? Met ModderDag zet IVN Natuureducatie spelen in de natuur op de agenda. Dat is leuk, en belangrijk. Spelen in de natuur stimuleert de sociale ontwikkeling van kinderen en maakt ze bewust van de waarde van natuur en het belang van natuurbehoud. Zo werkt IVN Natuureducatie aan een duurzame, groene en gezonde samenleving.

Maatschappelijke urgentie

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones.

En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is! Sluit je daarom aan en organiseer je eigen ModderDag. Vies worden mag op ModderDag!

IVN Natuureducatie ontving sinds 1996 een bijdrage van € 34,1 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij IVN Natuuredicatie en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5,4 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld.