IVN

Smartphone aan de kant, computer uit: maandag 29 juni is het weer ModderDag! Een initiatief van IVN Natuureducatie waar jaarlijks 130.000 kinderen aan meedoen. Zelf modder maken, modderglijden, lekker vies worden… dat is niet alleen hartstikke leuk, het is ook belangrijk. Spelen in de natuur maakt kinderen bewuster van de wereld om hen heen. Bovendien toont onderzoek aan dat het de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Dus kom maar door met die modder!

Dichtbij huis

IVN Natuureducatie is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Want in je tuin, op je balkon en wat verder van huis is van alles te ontdekken. Hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is laat IVN Natuureducatie het hele jaar door zien met grote (vergroenings)projecten, campagnes en buitenactiviteiten. Zelf doen, zelf leren en zelf maken staan daarbij altijd centraal.

Bewust worden

Tijdens ModderDag 2020 gaan kinderen op de basisschool en in de kinderopvang lekker met handen en voeten de modder in. Zelf modder maken met water en zand, glijden, moddertaartjes gooien, vies worden. Spelenderwijs contact maken met de natuur stimuleert de sociale ontwikkeling van kinderen en maakt ze bewust van de waarde van natuur en het belang van natuurbehoud. Belangrijk, want zij zijn de volwassenen van morgen.

Samen het verschil maken

IVN Natuureducatie ontving sinds 1996 een bijdrage van € 38,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij IVN Natuureducatie en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl