Johan Cruyff Foundation

Kijk Thijmen genieten van een potje framevoetbal! Tijdens de open dag van de Johan Cruyff Foundation kon hij zich helemaal uitleven en zei hij: "Ik hoop dat er nog meer framevoetballers komen zodat we een echte competitie kunnen spelen.” Dat gaat vast en zeker gebeuren, nu framevoetbal een erkende sport is. Naast 262 ‘gewone’ Cruyff Courts zijn er inmiddels 46 speciale courts waar kinderen met een beperking samen kunnen sporten en spelen. Je kunt dus lekker blijven ballen, Thijmen!

Sporten, spelen en ontdekken

Er zijn dus al meer dan 300 Cruyff Courts in 21 landen. Het zijn ouderwetse trapveldjes, maar dan in een modern, multifunctioneel jasje. Voor jongeren en kinderen betekent het een veilige sport- en speelruimte in hun wijk, waar ze hun talenten ontdekken, voelen wat teamgeest is en respectvol met elkaar leren omgaan. Dat stimuleert ook de integratie en de leefbaarheid in stadswijken. 

Nieuwe helden

Een van de populairste activiteiten op de courts is het jaarlijkse 6x6 voetbalkampioenschap voor 10 tot en met 12 jaar, waar in totaal zo’n 60.000 kids aan meedoen. Het wordt georganiseerd door de ‘Heroes of the Cruyff Courts’, jongeren die langdurig betrokken willen zijn bij een Cruyff Court in hun eigen buurt. Jaarlijks worden er honderden jongeren, met en zonder beperking, door gecertificeerde coaches opgeleid tot nieuwe ‘heroes’. 

Samen het verschil maken

De Johan Cruyff Foundation ontving sinds 2010 een bijdrage van € 18,7 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij de Johan Cruyff Foundation en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. En heeft onze loterij sinds de oprichting in 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl