Liliane fonds

Ook al mist hij een been, Santigie Kamara (8) uit Sierra Leone laat zich niet buitenspel zetten. Hij wil voetballen met zijn vriendjes. Het liefst de hele dag door. De krukken die Santigie kreeg van het Liliane Fonds helpen hem vooruit. Op het veld, thuis en op school. Het Liliane Fonds zorgde er ook voor dat hij nu naar school gaat. Want alle kinderen willen groeien. Ook kinderen met een handicap!

Weerbare kinderen

In de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen met een handicap. Ze worden sociaal buitengesloten en zijn veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. Het Liliane Fonds werkt aan een wereld die openstaat voor iedereen. Het fonds maakt gehandicapte kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Zodat ook zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Steun op maat

Samen met partners en lokale instellingen geeft het Liliane Fonds jaarlijks individuele steun aan ruim 90.000 kinderen. Zij kunnen beter functioneren dankzij (para)medische revalidatie, onderwijs en trainingen. Dat maakt ze zelfbewust en weerbaar. Daarnaast spreekt het Liliane Fonds overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan op hun verantwoordelijkheden en wijst ze op de fundamentele rechten van kinderen met een handicap.

Het Liliane Fonds ontving sinds 2000 een bijdrage van € 24,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij het Liliane Fonds en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl