Liliane Fonds

Fidèle is een jonge vrouw uit Benin. Ze heeft een lichamelijke beperking, waardoor ze als kind niet kon lopen. Met steun van het Liliane Fonds kreeg ze fysiotherapie, een aangepaste fiets om toch mobiel te zijn en leerde ze ook weven. Of ze ooit goed zal kunnen lopen is niet zeker, maar opstaan voor haar rechten doet ze dagelijks: Fidèle is actief lid van een actiegroep die opkomt voor de rechten van gehandicapte jongeren.

Weerbare kinderen

In de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen met een handicap. Ze worden sociaal buitengesloten en zijn veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. Het Liliane Fonds werkt aan gelijkheid, aan een wereld die openstaat voor iedereen. Door gehandicapte kinderen sterker te maken en hun omgeving toegankelijker. Zodat ook zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Steun op maat

Samen met partners en lokale instellingen geeft het Liliane Fonds jaarlijks individuele steun aan ruim 90.000 kinderen. Zij kunnen beter functioneren dankzij (para)medische revalidatie, onderwijs en trainingen. Dat maakt ze zelfbewust en weerbaar. Daarnaast spreekt het Liliane Fonds overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan op hun verantwoordelijkheden en wijst ze op de fundamentele rechten van kinderen met een handicap.

Samen het verschil maken

Het Liliane Fonds ontving sinds 2000 een bijdrage van € 26,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij het Liliane Fonds en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl