Movies that Matter

Films prikkelen, stellen vragen en verbinden. Movies that Matter zet de kracht van cinema in vóór mensenrechten en tegen onverschilligheid. Movies that Matter, bekend van het internationale filmfestival in Den Haag, stimuleert ook filmvertoningen in landen waar grondrechten en persvrijheid onder druk staan. Van Azië tot Latijns-Amerika - overal brengen indringende, eerlijke en kritische films belangrijke discussies en ideeën op gang. Een eerste stap op weg naar verandering.

Internationaal actief

Filmfestivals, met gesprekken en discussies, zijn een geweldig platform voor de uitwisseling van meningen en ideeën. Daarom ondersteunt Movies that Matter filmfestivals in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Niet alleen financieel, maar ook met trainingen en adviezen over de organisatie en programmering van filmfestivals of mobiele cinemaprojecten. Sinds 2007 heeft de organisatie al ruim 300 festivals mede mogelijk gemaakt.

Tot in de schoolklas

Movies that Matter organiseert elk jaar het internationale film- en debatfestival in Den Haag. De festivalfilms zijn daarna te zien in bioscopen door heel Nederland en ook online voor iedereen beschikbaar. Meer dan 15.000 scholieren zien elk jaar een Movies that Matter-film in de bioscoop en meer dan 160.000 leerlingen kijken jaarlijks een film in de klas. Docenten ontvangen daarbij gratis lesmateriaal.

Samen het verschil maken

Movies that Matter ontvangt met ingang van dit jaar een bijdrage van € 500.000,-. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Movies that Matter en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl