Natuur en Milieufederaties

De Natuur en Milieufederaties organiseren jaarlijks de Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeentes doen dan op veel plaatsen het licht uit. Want door al het licht dat reclamemasten, bedrijfsterreinen en snelwegen ’s nachts verspreiden, is op veel plekken bijna geen ster te zien. Minder verlichting bespaart energie. Maar een donkere nacht is ook goed voor de gezondheid van mens en dier. Daarom dit jaar op 28 oktober: aandacht voor de kracht en pracht van het donker!

Donker is gezond

Waarom moeten er de hele nacht, als de meeste mensen slapen, zoveel lichten branden in ons land? Behalve energiebesparing is er nog een argument voor donkere nachten: in het donker wordt het hormoon melatonine aangemaakt, dat ons afweersysteem versterkt. Bovendien is een hemel vol sterren gewoon schitterend. Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er honderden activiteiten in heel Nederland. Zoals dineren bij kaarslicht en sterrenkijken met astronomen.

Samen voor duurzaam

De Natuur- en Milieufederaties zijn de initiatiefnemer van alweer de 13de Nacht van de Nacht. In elke provincie is een Natuur- en Milieufederatie actief. Als netwerkorganisaties verbinden en ondersteunen de federaties in totaal meer dan 1.000 lokale partijen. Een klein stafbureau coördineert de landelijke activiteiten en stimuleert de onderlinge samenwerking. Samen sterk voor provincies waar we duurzaam kunnen wonen en werken!

Samen het verschil maken

De Natuur en Milieufederaties ontvingen sinds 1996 een bijdrage van € 45,4 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij de Natuur en Milieufederaties en 98 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl