Natuurmonumenten

Overal in Nederland kom je Natuurmonumenten tegen; de organisatie die al 115 jaar natuurgebieden aankoopt, beschermt en duurzaam beheert. Zoals deLoonse en Drunense duinen, waar rondtrekkende schaapskuddes het gras wegknabbelen en zorgen dat de hei niet dichtgroeit. Ga lekker wandelen langs een van de talloze wandelroutes die Natuurmonumenten heeft uitgestippeld, en ontdek onze mooie natuur en ons rijke culturele erfgoed, waar we nog generaties lang van kunnen blijven genieten.

Natuurlijker Nederland

De natuur is onderdeel van een gezonde samenleving, waarin duurzame economische groei de toekomt heeft. In ons dichtbevolkte land krijgen miljoenen Nederlanders dankzij Natuurmonumenten de ruimte om te ontspannen en te genieten. Natuurmonumenten werkt hard aan meer natuur in Nederland. En dat gebeurt niet alleen in grote duin- of heidegebieden. Maar bijvoorbeeld ook op industrieterreinen, daken van huizen of in de berm langs de weg.

Sinds 1905

Natuurmonumenten is opgericht in 1905. Anno 2020 beheert Natuurmonumenten zo’n 107.000 hectare natuur in 371 natuur- en cultuurlandschappen. Zoals duinen, heide, veenweiden, bossen, beken, plassen, moerassen, kwelders, uiterwaarden, stuifzanden en landgoederen met historische gebouwen. Veel kwetsbare dieren en planten kunnen alleen in deze beschermde gebieden overleven.

Samen het verschil maken

Natuurmonumenten ontving sinds 1990 een bijdrage van € 435,5 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij Natuurmonumenten en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. De Postcode Loterij heeft sinds de oprichting in 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld:
postcodeloterij.nl