Peace Parks Foundation

Verhuisbericht! Ruim 4.000 wilde dieren – waaronder giraffen, zebra’s en gnoes – hebben een nieuw, veilig thuis: het duurzaam beheerde Maputo Special Reserve-wildpark in Mozambique. De dieren zijn verhuisd uit andere wildparken in Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland. Het Maputo- wildpark wordt zo een van de mooiste natuurparken in Afrika. Het zal meer toeristen trekken en dat schept weer banen voor de lokale bevolking. Een win-winsituatie!

Grenzeloze natuur

De Peace Parks Foundation werd in 1997 opgericht door Nelson Mandela, Prins Bernhard en zakenman Anton Rupert. Zij wilden in zuidelijk Afrika een netwerk creëren van beschermde, onderling verbonden wildparken. Over landsgrenzen heen. Zodat neushoorns, olifanten, antilopen, buffels en andere wilde dieren weer ongehinderd rond kunnen trekken. En het natuurlijk evenwicht in stand blijft.

Kansen voor mensen

Hun droom is de afgelopen 20 jaar stap voor stap werkelijkheid geworden. Dankzij het werk van Peace Parks Foundation zijn diverse Afrikaanse wildparken en natuurgebieden de afgelopen jaren met elkaar verbonden. Dat is ook goed voor de lokale bevolking. Mensen leren bijvoorbeeld hoe je de gebieden duurzaam beheert en hoe je een goede boterham kunt verdienen aan verantwoord toerisme.

Peace Parks Foundation ontving sinds 2002 een bijdrage van € 36,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Peace Parks Foundation en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5,4 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld.