Rewilding Europe

De wisent, of Europese bizon, keert weer terug in de Europese natuur. Hij was begin vorige eeuw bijna uitgestorven, maar dankzij fokprogramma’s en het werk van natuurorganisaties leven er nu zo’n 7.000 wisenten in het wild. Rewilding Europe brengt een grote kudde wisenten terug in de Roemeense Karpaten, een van hun oorspronkelijke leefgebieden. Hun imposante aanwezigheid maakt het gebied nog aantrekkelijker voor iedereen die unieke wilde natuur in Europa wil ontdekken.

Terug van bijna weg

In 1921 werd de laatste in het wild levende wisent gedood. De Europese bizon werd een dierentuinattractie. In Polen en Wit-Rusland zijn ze, rond 1950, met succes teruggezet in de natuur. Rewilding Europe helpt mee om dit prachtige dier terug te brengen waar het thuishoort: in ons prachtige Europese landschap. De kudde wisenten in Roemenië wordt nauwgezet worden gevolgd door internationale wetenschappers en onderzoekers.

Spectaculaire natuur

Rewilding Europe is een samenwerking van het WNF, Wild Wonders of Europe, ARK Natuurontwikkeling en Conservation Capital. Rewilding Europe ontwikkelt in Europa acht enorme gebieden met spectaculaire, wilde natuur. Waar de mens een welkome bezoeker is. En ook de lokale economie profiteert van de terugkeer van bijzondere wilde diersoorten.

Samen het verschil maken

Rewilding Europe ontving sinds 2012 een bijdrage van € 5,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Rewilding Europe en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl