RNW Media

Guy (links) woont in Congo, waar verdeeldheid en wantrouwen regeren. Jongeren worden genegeerd door lokale leiders en politici. Maar Guy ontdekte de kracht van internet. Met hulp van het Nederlandse RNW Media startte hij in 2016 het bloggerscollectief Habari RDC. Honderd bloggers bereiken nu al 13% van de online jongeren in het land. Samen praten ze over politieke misstanden, seksueel geweld maar ook over voetbal. Guy’s generatie maakt straks het verschil in Congo!

Veilig praten, delen, groeien

Veel jongeren in conflictgebieden, vol goede ideeën en dromen voor de toekomst, worden niet gehoord. RNW Media brengt ze samen in een online omgeving, waar ze betrouwbare informatie vinden en veilig kunnen praten over gevoelige en controversiële onderwerpen. Zo leren jongeren dat hun stem ertoe doet en durven zij hun mening ook te delen met beleidsmakers. In april 2018 ontving Guy een internationale award voor zijn online activisme.

Hulp uit Hilversum

RNW Media is een multimedia-organisatie in Hilversum, de afgeslankte voortzetting van Radio Nederland Wereldomroep. De organisatie richt zich op jongeren en jongvolwassenen in landen waar persvrijheid en vrijheid van meningsuiting niet of nauwelijks bestaan. Denk aan Sub-Sahara Afrika, de Arabische wereld, Latijns-Amerika en China. RNW Media concentreert zich op de thema’s democratie en goed bestuur, mensenrechten en seksuele rechten.

Samen het verschil maken

RNW Media ontving in 2018 een projectbijdrage van € 1 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij RNW Media en 102 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl