Scouting Nederland

Met meer dan 100.000 leden is Scouting Nederland de grootste jongeren­ organisatie van ons land. Scouting staat voor leuke, spannende activiteiten. Maar ook op het sociale vlak worden scouts geprikkeld zich te ontwikkelen. Scouting Nederland wil uitdagend en aantrekkelijk blijven. Daarom kunnen de 25.000 vrijwillig leidinggevenden meedoen aan Project Spelkwaliteit. Om te leren hoe je sterke, avontuurlijke Scoutingprogramma’s ontwikkelt.

Spelenderwijs leren

Scouting is veel meer dan alleen spannende activiteiten in het bos, op het water of in het park. Het is ook een educatieve, stimulerende sociale omgeving. Je leert er door te doen. Spelenderwijs, samen met leeftijdsgenoten. Dat vraagt om begeleiders die weten hoe je groepen enthousiaste jonge mensen scherp, geïnteresseerd en gemotiveerd houdt.

Succes

Het project Spelkwaliteit helpt de ruim 25.000 vrijwillige en vaak jonge begeleiders om aansprekende scoutingprogramma’s te bedenken. Project Spelkwaliteit is een succes. Het project loopt nu anderhalf jaar en 60% van de scoutingregio’s heeft meegedaan. Doel is om alle scoutingregio’s erbij te betrekken.

Scouting Nederland ontving sinds 2014 een bijdrage van € 1,5 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Scouting Nederland en 98 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl