Sea Ranger Service 2020

Naisah en Ingrid zijn Sea Rangers. Boswachters, maar dan op de Noordzee. De Sea Ranger Service is een organisatie die de Noordzee wil beschermen én sociale impact wil maken. Door jonge mensen op te leiden en ze onderzoek te laten doen naar bijvoorbeeld plasticvervuiling en waterkwaliteit. Tegelijkertijd creëert de organisatie nieuwe banen en nieuwe offshore- diensten. Bovendien worden er speciale zeilschepen gebouwd om de Noordzee duurzaam te kunnen bevaren en te onderzoeken. 

Win-win

De Sea Ranger Service is een letterlijk en figuurlijk een jonge organisatie, opgericht in 2018. De organisatie zorgt voor een win-win situatie voor mens en natuur: enthousiaste jongeren krijgen een erkende maritieme opleiding én zij gaan zich bezighouden met het ecologisch herstel van de Noordzee en de oceanen. De Noordzee is het grootste wilde natuurgebied van Nederland. Maar vervuiling, scheepvaart en visserij zijn helaas nog altijd een bedreiging.

Meten is weten

Door de inzet van Sea Rangers, die de beschikking krijgen over duurzame zeilboten, kan bijvoorbeeld de kwaliteit van het zeewater uitgebreid worden gemeten. Zodat we weten hoe groot bijvoorbeeld de vervuiling is door micro-plastics en andere stoffen. Hoe meer gegevens we over de Noordzee verzamelen, hoe beter mensen geïnformeerd kunnen worden. En hoe effectiever we kunnen aandringen op beter (Europees) beleid en betere milieumaatregelen voor de bescherming van zeeën en de rivieren die daarin uitmonden.     

Samen maken we het verschil

De Sea Ranger Service ontving dit jaar een eenmalige schenking van € 500.000. Dankzij onze deelnemers kunnen wij de Sea Ranger Service en ruim honderd andere organisaties financieel blijven ondersteunen. En heeft de Postcode Loterij sinds de oprichting in 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl