Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Vluchtelingen zijn natuurlijk blij als ze hun droom kunnen verwezenlijken en bioloog, verpleegkundige of advocaat kunnen worden. Maar studeren in Nederland is wennen voor ze. Bijna alles is anders dan in hun geboorte­ land. Een vrijwillige mentor van het UAF maakt ze vertrouwd met onze taal, omgangsvormen en ons onderwijssysteem. En geeft tips om een netwerk op te bouwen, zodat ze zich snel thuis voelen. Want hun drive en talent mogen niet zomaar verspild worden.

Snelle integratie

Niemand wil later vluchteling worden. Ook studenten niet, die hard werken aan hun toekomst als arts, IT-specialist of fysiotherapeut. Maar wat als je de taal van je nieuwe land nog niet spreekt? Afstudeert, maar niet aan het werk mag? Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft oog voor gevlucht talent. En streeft naar snellere integratie van vluchtelingen. Door financiële hulp, studiebegeleiding en ondersteuning bij het vinden van passend werk. 

Extra steun

De Postcode Loterij financierde het project Refugees@campus. In drie jaar tijd koppelt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF 500 gevluchte studenten aan gemotiveerde mentoren. Nederlandse medestudenten die ‘hun’ vluchtelingstudent wegwijs maken op de hogeschool of universiteit en in het studentenleven. Ze helpen ook bij alle praktische zaken die een student van buiten hier tegenkomt.

Stichting voor Vluchteling­Studenten UAF ontving sinds 2001 een bijdrage van € 13,9 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Stichting voor Vluchteling­Studenten UAF en 98 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl