The Hunger Project

Een boom die bijna overal kan groeien en daarmee honger en onder­ voeding tegengaat? Zo’n wonderboom bestaat: de moringa. The Hunger Project verspreidt de boom met voedzame blaadjes in Ethiopië, Malawi en Uganda. Waar mensen zoals Tsege en Genet de voedingswaarde van hun maaltijden met sprongen zien groeien. Inmiddels zijn er 400.000 stekjes gekweekt en kennen miljoenen mensen de hoge voedingswaarde van de moringa. Chronische honger de wereld uit ­ samen krijgen we het voor elkaar!

Mentaliteitsverandering

Honger is in de wereld nog steeds een groot probleem. Een oplosbaar probleem: de afgelopen jaren is het aantal hongerige en ondervoede mensen sterk gedaald. Toch leven er nog bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. Dat aantal kan binnen vijftien jaar naar nul. Daar is vooral een mentaliteitsverandering voor nodig. The Hunger Project ziet geen miljoenen monden om te voeden, maar miljoenen ondernemende en veerkrachtige mensen, die zelf een einde kunnen maken aan chronische honger.

Mooie cijfers

In zeventien plattelandsgebieden in Ethiopië, Malawi en Oeganda worden nu volop moringastekjes gekweekt en uitgedeeld. Tot nu toe bijna 400.000 stekjes in 185 kwekerijen. Ruim 4.300 getrainde vrijwilligers organiseerden bijeenkomsten over gezonde voeding en moringa. In demonstratietuinen kun je leren hoe je moringa kunt planten. En met nationale campagnes over de voedingswaarde van moringa werden ruim 10 miljoen mensen bereikt.

The Hunger Project ontving sinds 2011 een bijdrage van € 4,3 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij The Hunger Project en 98 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl