UNHCR

Vluchtelingen hebben steun nodig. Ook in het noorden van Kameroen, waar de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR hulp biedt bij extreme droogte. De grote stroom vluchtelingen zorgt voor uitputting van de grond en de toch al schaarse bomen worden gekapt. Met hulp van UNHCR worden nieuwe bomen geplant, die zorgen voor vruchtbare aarde zodat mensen weer zelf hun eten kunnen verbouwen. Zowel vluchtelingen als de lokale bevolking profiteren van deze duurzame vergroening.

Impact

Door conflicten en onveiligheid in landen als Syrië, Sudan en Jemen zijn wereldwijd 65 miljoen mensen op de vlucht. In hun eigen land of daarbuiten. UNHCR huisvest en beschermt vluchtelingen en helpt ze bij hun terugkeer naar huis. Vluchtelingenopvang heeft ter plekke grote impact op de omgeving. De tenten zijn van plastic en er worden veel bomen gekapt voor brandhout. De rook van kachels en fornuizen zorgt in de tenten voor ongezonde lucht.

Duurzaam, leefbaar

In Kameroen werkt UNHCR aan het ‘vergroenen’ van vluchtelingenopvang en betere leefbaarheid in de kampen. Met steun van de loterij worden in het vluchtelingenkamp Minawao niet alleen duurzame huizen gebouwd en efficiëntere fornuizen ingezet. Er worden ook 40.000 bomen aangeplant in samenwerking met LandLife Company, de winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge 2015. Als dit project slaagt wordt het ook opgestart in andere landen.

UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie, ontving sinds 2002 een bijdrage van € 35,1 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij UNHCR en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5,4 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl