UNICEF

UNICEF helpt Syrische kinderen en hun families zo goed mogelijk de winter door. Met bijvoorbeeld kleding, dekens, schoon water, hygiëne­ kits en verwarming. Want als je moet wonen in een kapot gebouw of een vluchtelingenkamp maakt de winter het leven nóg zwaarder. Syrië gaat het achtste oorlogsjaar in. UNICEF blijft honderdduizenden kinderen steunen. In Syrië zelf, maar ook in buurlanden en in Europa, waar veel Syriërs naartoe zijn gevlucht.

De basis

Alle kinderen hebben rechten. Dus ook de miljoenen Syrische kinderen die alles zijn kwijtgeraakt. Maar wat heb je aan die rechten als je je tanden niet kunt poetsen, geen warme deken hebt om onder te slapen? Als je geen schoon water hebt en niet naar school kunt? UNICEF zorgt om te beginnen voor de broodnodige basisbenodigdheden. Zoals een warme jas en drinkwater.

Kinderen eerst!

Miljoenen kinderen over de hele wereld gaan dankzij UNICEF naar school. Worden ingeënt tegen dodelijke ziektes. En kinderen die er helemaal alleen voor staan krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. Maar UNICEF kan ook in geval van oorlog, natuurrampen of hongersnood snel reageren. Met drinkwater, onderdak, medische zorg, sanitaire voorzieningen en noodscholen.

UNICEF ontving sinds 1993 een bijdrage van € 361,4 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij UNICEF en meer dan 100 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld.