UNICEF

Met informatie, preventiemaatregelen en hulpmiddelen proberen we het coronavirus wereldwijd klein te krijgen. Ook in gebieden waar mensen erg kwetsbaar zijn. In bijvoorbeeld Jordanië zet UNICEF veel extra middelen en mankracht in. UNICEF-vrijwilligers bezoeken er dorpen, scholen en opvangkampen met Syrische vluchtelingen. Ze geven demonstraties en delen hygiënekits, handschoenen, mondkapjes en handzeep uit. Samen komen we er doorheen!

De basis

Alle kinderen hebben rechten. Dus ook kinderen die bijvoorbeeld op de vlucht moesten voor oorlogsgeweld en die vaak alles zijn kwijtgeraakt. Hun thuis, hun vriendjes, hun school. Maar wat zijn je rechten waard als je geen drinkwater hebt of je niet kunt wassen? Als je niet naar school kan, niet in veiligheid kunt opgroeien? UNICEF zorgt om te beginnen voor al die broodnodige basisbenodigdheden.

Kinderen eerst!

Miljoenen kinderen over de hele wereld gaan dankzij UNICEF naar school. Worden ingeënt tegen dodelijke ziektes. En kinderen die er helemaal alleen voor staan krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. Bovendien kan UNICEF in geval van oorlog, natuurrampen of een pandemie – zoals de coronacrises – altijd snel reageren. Met medische zorg, drinkwater, onderdak, sanitaire voorzieningen en noodscholen.

Samen het verschil maken

UNICEF ontving sinds 1993 een bijdrage van € 388,3 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij UNICEF, en meer dan honderd andere organisaties, ook tijdens de coronacrisis financieel ondersteunen. En dankzij alle deelnemers kon de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl