Young Africa

Afrika is jong. En wie jong is wil werken, vooruitkomen. Maar de werkloosheid is groot en opleidingen zijn schaars. Daarom zorgt Young Africa dat enthousiaste jongens als Mathew (19) en Natangwe (21) een beroepsopleiding kunnen volgen. Zij leren nu zonnepanelen installeren. Zo hebben ze een vast inkomen én helpen ze Namibië verduurzamen. De aanpak van Young Africa werkt en kreeg een UNESCO-erkenning. De komende jaren zullen ook in Zambia en Botswana tienduizenden jongeren een vak leren!

Leren en werken op één plek

In Afrika is de helft van de bevolking onder de 35 jaar. Het probleem: 2 op de 3 jonge Afrikanen heeft geen of weinig vooruitzichten op een baan. Young Africa, een Nederlandse organisatie, biedt jongeren een beroepsopleiding aan. In opleidingscentra die zijn gevestigd op locaties waar ook grote en kleinere ondernemingen hun bedrijfsruimte hebben. Leren en tegelijkertijd vlakbij werken en ervaring opdoen: het werkt geweldig.

Erkende opleidingen

Samen met Young Africa financieren de ondernemers de opleidingen. Jaarlijks worden inmiddels duizenden jongeren opgeleid tot bijvoorbeeld elektromonteur, kok of ICT’er. Deze ondernemende, innovatieve aanpak voor beroepsonderwijs ontving een belangrijke erkenning van UNESCO. En dankzij een bijdrage van de Postcode Loterij kan Young Africa haar trainingscentra in Afrika uitbreiden, moderniseren en vergroenen en zodoende nog meer jongeren opleiden.

Samen het verschil maken

Young Africa ontving in de afgelopen vijf jaar een bijdrage van € 1 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij Young Africa en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. De Postcode Loterij heeft sinds de oprichting in 1989 al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld:
postcodeloterij.nl