Yunus & You Foundation

Deze kinderen van de Kawempe Muslim School in Kampala worden niet meer ziek door slecht water op school. Dankzij de steun van YY Foundation kon de sociale onderneming Impact Water betaalbare waterzuivering installeren. In Oeganda is er nu veilig drinkwater voor 2.400 scholen en in totaal 1,6 miljoen leerlingen. Dus geen diarree of tyfus meer door besmet water.

Eenvoudig en effectief

Ziek worden door besmet water was in Oeganda de gewoonste zaak van de wereld. Tot voor kort stierven elke week gemiddeld 440 kinderen aan via water overgebrachte ziekten. Impact Water wil dit probleem voor eens en voor altijd oplossen met op UV-licht gebaseerde waterfilters. Zij installeren en onderhouden het eenvoudige systeem en repareren wanneer nodig. Behalve scholen profiteren ook ziekenhuizen en zorginstellingen van het schone water.

Dankzij YY Foundation

De Yunus & You Foundation (YY Foundation) helpt ‘social businesses’ zoals Impact Water met financiële steun, trainingen en advies. YY Foundation is in 2012 opgericht door Muhammad Yunus, oprichter van de Grameen Bank voor microkrediet en winnaar van de Nobelprijs van de Vrede in 2006.

YY Foundation wil een eerlijke wereld creëren via sociaal ondernemerschap. Met als hoofddoel: een betere sociale en economische integratie van de minstbedeelden in onze wereld.

Samen het verschil maken

YY Foundation ontving sinds 2015 een bijdrage van € 4,4 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij YY Foundation en meer dan honderd andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u heeft de Postcode Loterij sinds 1989 al ruim € 5 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl