Gerrit en zijn vrouw Lieke uit het Brabantse Goirle runnen al 23 jaar vol passie een fruitkwekerij. Elke ochtend staan zij om zeven uur tussen de appels, peren en kersen die op eigen land worden gekweekt. Hun ultieme geluk? Een geslaagde oogst. En met een bezoek van Gaston lijkt die oogst begin augustus wel héél goed te zijn gelukt…

Gerrit: “We spelen mee met 9 loten in de Postcode Loterij. In theorie wisten we natuurlijk dat het kon, winnen. Maar in de agrarische hoek is het motto al gauw ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Dus we waren er niet zo mee bezig. En toen stond Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld opeens bij ons in de boomgaard met een cheque van 225.000 euro én een prachtige auto!”

Droomreis naar de Malediven?

“Wat een geweldige ervaring was dat, zeg!”, jubelt Gerrit.  “Ik ben heel dankbaar dat we dit een keer mochten mee maken.” En nu kan het dromen beginnen voor Gerrit en zijn gezin, want met zo’n bedrag kan het allemaal: een droomreis naar de Malediven, scheuren in de snelste Ferrari of zelfs met vervroegd pensioen! Of toch niet?

Tevreden mensen

Gerrit: “Het verrassingselement van zo’n prijs is geweldig. Dat je zomaar iets krijgt waar je helemaal niet op hebt gerekend. Maar we zijn hele tevreden mensen en blijven doen waar we het allergelukkigst van worden: werken in onze fruitkwekerij en de landwinkel waar we de meest prachtige, verse producten verkopen. We moeten hard werken voor ons geld, zes dagen per week, maar we doen het met heel veel passie en plezier. Daar willen we helemaal niks aan veranderen! ”

25 jaar getrouwd

Om dat geluk te vieren, zit er een mooi trouwfeest aan te komen voor het Brabantse echtpaar. Gerrit: “In januari zijn we 25 jaar getrouwd. Daar gaan we iets speciaals van maken. Dat wordt niet opeens iets heel extravagants. We vieren de liefde en ons familiegeluk. Dat is de grootste rijkdom!”