292 innovatieve ideeën voor een groene wereld

De 10e editie van de Postcode Lottery Green Challenge, de grootste jaarlijkse competitie voor startende groene ondernemers, is weer in volle gang. Dit jaar dingen maar liefst 292 groene startups mee naar de hoofdprijs van 500.000 euro om hun product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De Postcode Loterij organiseert vanaf 2007 deze wedstrijd om startende ondernemers een impuls te geven, zodat hun baanbrekende duurzame oplossingen daadwerkelijk ontwikkeld worden en op de markt komen.

Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz presenteert de 10de editie van de Postcode Lottery Green Challenge.

Vorig jaar stuurden 271 ondernemers hun groene businessplan in. Dit jaar zijn dat er dat maar liefst 292, waarvan 58 plannen zijn ingestuurd door Nederlandse ondernemers. Hiermee voeren de Nederlandse deelnemers dit jaar wederom de top 5 aan, gevolgd door de Engeland (34), Verenigde Staten (32), Zweden (20) en India (13).

Finale

De prejury van de Postcode Lottery Green Challenge bekijkt alle inzendingen en kiest welke vijf businessplannen doorgaan naar de finale op 14 september. Hier presenteren de finalisten hun startup voor een internationale vakjury en wordt bekend wie er met de hoofdprijs van 500.000 euro en runner-up prijs van 200.000 euro naar huis gaan.

Postcode Lottery Green Challenge
Nederlandse winnaar

Vorig jaar won de Nederlander Jurriaan Ruys met zijn bedrijf ‘Land Life Company’. Zij ontwikkelen biologisch afbreekbare couveuses waarmee jonge boompjes in extreem droge gebieden kunnen overleven en herbebossing mogelijk wordt. Bewatering en onderhoud zijn niet nodig. Met het prijzengeld zijn demonstratieprojecten met een oppervlakte van ruim zeven keer het Vondelpark gerealiseerd in Mexico, Spanje en Californië. Met deze projecten laat Land Life Company (lokale) overheden zien hoe men op effectieve wijze natuurherstel kan realiseren.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.greenchallenge.info