Winnaarsverhaal Koos uit West-Graftdijk

Koos (70) ging vooral voor de ervaring naar de studio van ‘Postcode Loterij Deal Or No Deal’. Dat hij uiteindelijk de studio zou verlaten met €115.000,-, had hij nooit durven dromen: “Het was ongelofelijk”, vertelt Koos als we met hem terugblikken.

 

Koos heeft genoten van de sfeer met de andere deelnemers: “Ik had nooit verwacht dat er zo'n goede band zou ontstaan met de andere kandidaten. Je wordt echt een hechte groep en baalt voor elkaar als je een box met een hoog bedrag opent. De sfeer in de groep was heel bijzonder. Dat zal ik niet snel meer vergeten.”

Spanning

“Ik heb de uitzending ondertussen twee keer teruggezien. De spanning die je tijdens het spel voelt komt dan weer terug. Het is toch een soort roes waarin je het allemaal beleeft, vertelt Koos. Bij het bod van €115.000,- nam Koos contact op met zijn dochter: “Toen mijn dochter zei dat ik moest dealen, heb ik dat gedaan.” Uiteindelijk bleek in z’n eigen box €50.000,- te zitten: “Ik ben precies op het goede moment gestopt. Het was ongelofelijk.”

Wensen

Koos kan na twintig jaar eindelijk een wens in vervulling laten gaan: “We willen al twintig jaar de zolder verbouwen. Er komt elke keer iets tussen. Na het winnen van deze prijs gaat het nu eindelijk gebeuren. In januari gaan we de zolder opruimen en verbouwen!” Daarnaast staat er ook een reis op de planning: “Mijn vrouw is Zuid-Afrikaanse en we zijn allebei met pensioen. We willen, als het weer kan, graag naar Zuid-Afrika, zodat mijn vrouw haar familie weer kan zien. Daar kijken we heel erg naar uit.”