Samen investeren in duurzame cacao.

Plan International

Ook Peru heeft nog altijd te maken met een lange, strenge lockdown. De zesjarige Zenaida moest maanden thuisblijven. Maar via de radio die ze kreeg van Plan International kon ze wel de lessen volgen die dagelijks werden uitgezonden. Erg belangrijk, want onderwijs is het beste wapen tegen achterstelling van meisjes. Een schoolopleiding beschermt hen bijvoorbeeld tegen kindhuwelijken, maakt hen weerbaar en biedt toekomstkansen. Plan International doet er daarom alles aan om meisjes te laten leren.

Meisjes eerst

Plan International werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen, dezelfde rechten en kansen hebben. Dat is hard nodig. Over de hele wereld worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Veel meisjes moeten vanwege armoede werken en trouwen als ze nog heel jong zijn. Ze gaan niet naar school. In ruim 50 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten voert Plan International projecten uit, met als doel ook meisjes te laten leren.

Het begint met onderwijs

Plan International werkt aan duurzame armoedebestrijding en zet alles op alles om ook meisjes naar school te laten gaan. Onderwijs kan hun kansen op een goede toekomst enorm vergroten. Meisjes die kunnen leren kunnen zich ontwikkelen, beter voor zichzelf opkomen en later hun eigen beslissingen nemen. Als zelfstandige, volwassen vrouwen staan ze aan het begin van een betere toekomst, voor hun kinderen en voor hun gemeenschap.

Samen het verschil maken

Plan International is een van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Plan International een bijdrage van € 17,9 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl.