Hij blijft dromen van leven in vrijheid.

Diabetes fonds

Nika kreeg als 8-jarige diabetes type 1, waardoor zijn lichaam geen insuline aanmaakt. Spontaan iets ondernemen, eten of drinken is er voor hem niet bij. Hij is constant alert op zijn bloedsuikerwaarde. En moet altijd zijn ampullen, prikset, druivensuiker en iets te eten bij zich hebben. Het Diabetes Fonds zet zich met hart en ziel in voor de ruim 1,1 miljoen Nederlanders met diabetes. Het fonds investeert in wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en de uiteindelijke genezing van de ziekte.

Diabetes onderschat

Elke week krijgen meer dan 1.000 mensen in ons land de diagnose diabetes. En diabetes, daar valt niet ‘prima mee te leven’, zoals mensen weleens denken. Integendeel. Het is vaak het begin van allerlei problemen. Daarom werkt het Diabetes Fonds dag en nacht aan het voorkomen en genezen van diabetes. Genezing is nu nog niet mogelijk. Daarom blijft wetenschappelijk onderzoek en inzicht hard nodig.

Meer vrijheid

Een toekomst waarin mensen als Nika gewoon de deur uit kunnen zonder insulinepomp, infuus en sensor aan hun lijf. Dat is de droom. Tot die tijd wil het Diabetes Fonds diabetici zoveel mogelijk vrijheid geven. Door iedereen met diabetes type 1 of type 2 te helpen met praktische informatie, tips en steeds betere hulpmiddelen. Ook verdere bewustwording van familie, zorgverzekeraars, voedingsindustrie en de politiek is van groot belang.

Samen het verschil maken

Het Diabetes Fonds ontvangt een jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast het Diabetes Fonds meer dan 150 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,1 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl.