Samen sterk voor gezonde oceanen.

Greenpeace

Gilles Siu is mariene bioloog en professioneel duiker. Vanuit het Greenpeaceschip de Esperanza onderzocht hij in 2017 de rijke biodiversiteit van het pas ontdekte Amazonerif voor de kust van Brazilië. Vervolgens mobiliseerde Greenpeace wereldwijd meer dan twee miljoen burgers, wetenschappers en politici om de geplande olieboringen in dit unieke gebied te stoppen. En dat lukte! Oliegigant Total kreeg geen toestemming voor boringen bij het rif. Een geweldige overwinning voor de natuur en dus voor ons allemaal.  

Krachtig signaal

Door deze internationale actie heeft Ibama, het Braziliaanse milieu agentschap, besloten om Total geen vergunning te geven om naar olie te boren. Deze beslissing geeft een krachtig signaal af aan overheden en bedrijven over de hele wereld: de nog altijd groeiende vraag naar olie, en onze afhankelijkheid ervan, moet stoppen. We moeten nu echt toe naar een duurzame wereld waarin plaats is voor mens én natuur.

Oceaanverdrag en reservaten

Greenpeace blijft aandacht vragen voor de schade die klimaatverandering, overbevissing en vervuiling toebrengen aan onze oceanen. De organisatie pleit onder meer voor het instellen van beschermde zee-reservaten. De ‘Protect the Ocean’ petitie, die de Verenigde Naties oproept tot een internationaal oceaanverdrag, is inmiddels ondertekend door miljoenen burgers, wetenschappers en beroemdheden. 

Samen het verschil maken

Greenpeace is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Greenpeace een bijdrage van € 15,6 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,5 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl