Vrij om te vieren wie je bent.

Hivos

Hivos vecht voor de rechten van alle mensen. Ook in Oost-Timor, waar Hivos de eerste lokale LHBTIQ+ organisatie steunt. Dat is hard nodig. Wie in Oost-Timor lesbisch, homo, bi en/of transgender is, heeft vaak te maken met discriminatie, scheldpartijen en zelfs geweld. De afgelopen vier jaar is er, afgezien van coronajaar 2020, met financiële steun van Hivos een belangrijke LHBTIQ+ Pride gehouden. Daardoor begint de acceptatie te groeien. En dat geeft hoop.

Moedige mensen

Natalino, een van de initiatiefnemers van de Pride, vertelt hoe belangrijk die is in Oost-Timor: “Zichtbaarheid speelt een cruciale rol. (…) Een parade houden betekent niet dat alles al geaccepteerd is; het is voor mij ook een vorm van protest. De discussie over acceptatie is hierdoor meer mainstream geworden.” Hivos gelooft in moedige mensen zoals Natalino. En steunt ze met kennis, contacten, geld en bescherming. 

Schouder aan schouder

In meer dan veertig landen staat Hivos schouder aan schouder met activisten, journalisten, ondernemers, kunstenaars en innovatieve organisaties. Om te strijden vóór gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen en tegen machtsmisbruik. Zo is Hivos behalve in Oost-Timor bijvoorbeeld ook betrokken bij de LHBTIQ+-beweging in Costa Rica, waar het homohuwelijk werd ingevoerd. 

Samen het verschil maken

Hivos is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Hivos een bijdrage van € 21,5 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,5 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl