Als de natuur roept moet er wel een antwoord zijn.

Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten

De natuur in ons land is, mede door alle coronamaatregelen, populairder dan ooit. Maar 3,5 miljoen landgenoten met blaas- of darmproblemen durven vaak niet te gaan wandelen of fietsen, omdat er in natuurgebieden vrijwel geen toiletten te vinden zijn. De Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten gaan hier samen wat aan doen: in Nationale Parken en andere geliefde gebieden komen tientallen natuurtoiletten. Geen nood bij hoge nood: iedereen kan straks met een gerust hart de natuur in.

Onderzoek

Hoe populair onze natuurgebieden ook zijn, lang niet iedereen gaat met een vrij gevoel op pad. Een quickscan door de Maag Lever Darm Stichting wees uit dat er in de natuur gemiddeld één wc per 2.700 hectare te vinden is, een oppervlakte van ruim 4.000 voetbalvelden. Geen wonder dat heel veel mensen met buik- en blaasproblemen liever thuisblijven.

Zo gevonden!

De Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten gaan de natuur in Nederland toegankelijker voor blaas- en darmpatiënten. Hun project ‘When Nature Calls’ voorziet in meer dan 30 natuurtoiletten in Nationale Parken en de meest bezochte gebieden die Natuurmonumenten beheert. De locaties zijn makkelijk en snel te vinden via de gratis HogeNood-app van de Maag Lever Darm Stichting.

Samen het verschil maken

Voor het project ‘When nature calls’ ontvingen de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten een extrabijdrage van € 500.000,-. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten meer dan 150 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,1 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl