Het is al pijnlijk genoeg.  

ReumaNederland

ReumaNederland ontwikkelt samen met Universiteit Twente een gebruiksvriendelijke pilstrip. Waarom? Omdat bijna twee op de drie mensen met reuma hun medicijnen niet of nauwelijks uit de wettelijk voorgeschreven verpakking kunnen krijgen. Dat doet te veel pijn aan hun slecht functionerende handen, waardoor ze moeten gaan prutsen met mesjes, scharen of ander gereedschap. Tijd voor actie dus. Want als je ziek bent moet je op z’n minst zelf je medicijnen open kunnen maken.

Lastig openmaken

Wie reuma heeft, heeft vaak te maken met verlies van handfunctie. Eenvoudige handelingen, zoals het uitdrukken van een pil, zijn voor mensen met reuma een probleem. Vanwege onvoldoende kracht in de vingers (69%), omdat het pijn doet (48%) of omdat de pilstrip te hard of te stug is (48%). Het probleem wordt nog groter nu een veelgebruikt reumamedicijn volgens nieuwe regels niet meer in een potje geleverd mag worden.

Niet afhankelijk

Logisch dat ReumaNederland samen met Universiteit Twente een nieuwe pilstrip ontwikkelt. Sija de Jong van ReumaNederland: “Veel mensen met reuma zijn afhankelijk van hun medicatie om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. Je moet dan toch op zijn minst gewoon zelf je medicijnen open kunnen maken en daarbij niet afhankelijk zijn van een hulpmiddel of van iemand anders.”

Samen het verschil maken

ReumaNederland ontvangt een jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij onze deelnemers kunnen wij behalve ReumaNederland meer dan 150 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,1 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl.