Met je klas de ruimte in om de aarde te ontdekken.

Spacebuzz Foundation

Nadat astronaut André Kuipers 204 dagen in de ruimte had doorgebracht wist hij wat hem te doen stond. Hij lanceerde een onderwijsprogramma rondom de SpaceBuzz. Een groot raketvoertuig, uitgerust met de nieuwste 4D Virtual Reality-technologie, waarmee kinderen uit groep 7 de ruimte ingaan. Tijdens hun spectaculaire missie ontdekken ze een oase van leven, in een donker heelal: onze kwetsbare aarde. Na deze levensechte, indringende ervaring keren ze terug als ambassadeurs voor een duurzame wereld.

 

Ruimteschip Aarde

Na zijn twee ruimtemissies zei André Kuipers: "Vanuit de ruimte zag ik hoe schitterend mooi en bijzonder de aarde is. Wij mensen zijn allemaal astronaut van een ruimteschip dat 'aarde' heet. Daar moeten we ongelooflijk zuinig op zijn!" Zijn unieke ervaring gaf hem een nieuw perspectief op onze planeet. Als medeoprichter en ambassadeur van SpaceBuzz Foundation inspireert hij kinderen om zich in te zetten voor een duurzame wereld. 

Van training tot persconferentie

Het SpaceBuzz educatieprogramma is gebaseerd op een astronautentraining. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken van alles over de ruimte, de aarde, natuur en techniek. Dan komt de SpaceBuzz naar school. Na hun virtuele ruimtemissie gaan ze samen aan de slag, op basis van diverse thema’s. Tot slot geven ze een persconferentie voor medeleerlingen, ouders en de lokale pers om te vertellen over hun ervaringen en plannen.

Samen het verschil maken

In 2020 ontving de SpaceBuzz Foundation een bijdrage van € 500.000,- voor haar innovatieve onderwijsprogramma. De SpaceBuzz Foundation is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,5 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl