Een zomer vol beweging en verbinding.

Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation

Van boksen tot voetbal, van bootcamp tot basketbal. Na de succesvolle Winter Games organiseren de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation nu ook de Summer Games. In wijken door heel Nederland gaan zo’n 100.000 jongeren deze zomer samen sporten en spelen. Belangrijk, want vier op de vijf jongeren krijgen door alle coronabeperkingen niet genoeg beweging en hebben last van spanning en stress. De Summer Games brengen gezonde verbinding en heel veel plezier.

Lekker bewegen

Door de coronacrisis is 80% van de jongeren minder gaan bewegen. Ze zaten noodgedwongen veel meer thuis, de mogelijkheden voor georganiseerd sporten waren zeer beperkt en ook andere sociale activiteiten konden geen doorgang vinden. Dat zorgde voor verveling, spanning en zelfs vereenzaming. De Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation willen deze zomer minimaal 100.000 kinderen en jongeren in beweging krijgen.

Speciale aandacht

Van april tot oktober zijn er door het hele land allerlei sportactiviteiten te beleven, op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds en ook op andere plekken. Speciale aandacht is er voor jongeren in aandachtswijken en voor kinderen met een beperking. De Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation organiseren de Summer Games samen met lokale buurtsportorganisaties, jongerenwerkorganisaties en sportbonden.

Samen het verschil maken

Voor het project Summer Games, waar ook Sociaal Werk Nederland aan meewerkt, ontvingen de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation een totale bijdrage van € 1 miljoen, bovenop de vaste jaarlijkse bijdrage. Beide foundations horen bij de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,5 miljard aan goede doelen kunnen schenken. schenken. Samen voor een betere wereld: Postcode Loterij.