Een einde maken aan een beestachtige business.  

Een wild dier hoort geen huisdier te zijn.

De Wildlife Justice Commission gaat voorop in de strijd tegen de illegale, internationale dierenhandel. Met intensief opsporingswerk brengt de Wildlife Justice Commission de handelsroutes van zeldzame roofdieren, reptielen, vogels en andere bedreigde dieren in kaart. De organisatie verzamelt bewijsmateriaal en verstoort criminele netwerken die grof verdienen aan de illegale handel. In de afgelopen vijf jaar konden zo’n 8.000 dieren worden gered uit de handen van criminele handelaren.

Cruciaal onderzoek

De gegevens en bewijzen die de Wildlife Justice Commission met haar onderzoeken verzamelt worden gedeeld met overheden, opsporingsdiensten en politie. Zodat er ook daadwerkelijk opgetreden kan worden tegen de illegale handel en criminele netwerken ontmanteld kunnen worden. Behalve op zeldzame wilde dieren richt de organisatie zich ook op de handel in zeldzame planten en illegaal gekapt tropisch hout.

Zware criminaliteit

Er gaan honderden miljoenen om in de illegale, wereldwijde handel in planten en dieren. De Wildlife Justice Commission vindt dat deze handel beschouwd moet worden als internationale georganiseerde criminaliteit, die we met dezelfde urgentie en methodes moeten bestrijden als andere vormen van zware criminaliteit. Zeldzame planten en dieren zijn geen handelswaar, ze horen thuis in de natuur.

Samen het verschil maken

Wildlife Justice Commission is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Wildlife Justice Commission een bijdrage van € 3,5 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,5 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld: Postcode Loterij.