Zo is natuurbescherming goed voor dieren en mensen.

African Parks

 

African Parks benadert natuurbescherming op een pragmatische manier. Wat goed is voor wilde dieren, moet ook goed zijn voor mensen. Samen met overheden en gemeenschappen beschermt African Parks natuurgebieden in elf landen, met als doel die gebieden ecologisch, sociaal en financieel duurzaam te maken. Zo is de iconische, maar bedreigde giraf terug in het Majete Wildlife Reserve in Malawi. Dat brengt meer toerisme, stimuleert de lokale economie en verstevigt samenwerking.

 

Samenwerken werkt

De aanpak van African Parks werkt. Inmiddels beheert de organisatie 19 wildparken in Afrika, bij elkaar opgeteld meer 142.000 vierkante kilometer. Een mooi voorbeeld is het Liwonde National Park, ook in Malawi, waar stropen en illegale handel aan de orde van de dag waren. In 2015 begon African Parks een herstelprogramma, samen met de dorpelingen rondom dit schitterende gebied. Je komt er nu weer neushoorns, antilopen, cheetahs, nijlpaarden, bavianen, impala’s en krokodillen tegen.

Ook de leeuw is terug

Door samen te werken met regeringen en lokale gemeenschappen om wilde landschappen te herstellen en te beschermen, komt er ook weer ruimte voor de leeuw. African Parks vergroot hun leefgebied en brengt ze terug naar landen waar ze al tientallen jaren lokaal waren uitgestorven. In acht van de parken die African Parks beheert zijn de leeuwen weer terug.  En dat is natuurlijk een fantastisch resultaat.

Samen het verschil maken

African Parks is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving African Parks een bijdrage van € 10,1 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl