Heel fijn als je ook zo’n MAMA hebt.

Kinderfonds MAMAS

Sterke vrouwen creëren een veilige omgeving voor kinderen, middenin de overvolle Zuid-Afrikaanse township Mzamomhle. Waar bittere armoede, werkloosheid en geweld heersen. En de lockdown het leven nog zwaarder maakt. Dan is het heel fijn als je van MAMA Ntish een warme maaltijd krijgt. Of even mee mag naar de moestuin. Kinderfonds MAMAS steunt de inspirerende MAMAS die opkomen voor de meest kwetsbare kinderen van Zuid-Afrika. Door ze dagelijks zorg, bescherming en liefde te geven.

Hoop en liefde

In de township Mzamomhle, in de Oostkaap, leven zo'n 45.000 mensen dicht op elkaar. In huisjes van golfplaten en karton, zonder elektriciteit en stromend water. De werkloosheid is er hoog, de armoede groot en 30% van de zwangere vrouwen is geïnfecteerd met hiv. Ruim 80% procent van de kinderen is (bijna) ondervoed en de meeste kinderen gaan niet naar school. De sterke MAMAS brengen de nodige hoop, steun en liefde.

Meer dan 60.000 kinderen

Met 59 projecten in Zuid-Afrika bereiken de MAMAS nu al meer dan 60.000 kinderen en hun opvoeders. Dat kunnen moeders zijn, maar ook oma's, tantes of buurvrouwen. Elk project is het initiatief van de lokale MAMAS zelf. Kinderen krijgen zo de kans gezond op te groeien en naar school te gaan. De vrouwen die de kinderen opvoeden worden ook sterker, kennen hun rechten en staan op tegen mishandeling en misbruik.

Samen het verschil maken

Kinderfonds MAMAS  is één van de ruim honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Kinderfonds MAMAS een bijdrage van € 4,7 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl