Samen rustig wennen aan het nieuwe leven

WOMEN Inc.

Voor Sigrid en Nuno was het op 1 juli 2020 ingevoerde partnerverlof heel fijn, zowel praktisch als emotioneel. Na de bevalling konden ze samen zes weken genieten van hun dochtertje en wennen aan hun nieuwe leven. WOMEN Inc. strijdt al jarenlang voor uitgebreid en volledig betaald partnerverlof, want dat stimuleert een eerlijke verdeling van zorg en werk en is goed voor het kind. WOMEN Inc. vindt wel dat partnerverlof voor alle stellen haalbaar moet zijn: het moet niet voor 70% worden doorbetaald, zoals nu, maar voor de volle 100%.

Doorbraak

Voortaan hebben ook partners recht op in totaal zes weken betaald verlof. 
Een grote doorbraak, want tot voor kort bungelde Nederland met slechts vijf dagen betaald partnerverlof onderaan de Europese ranglijst. Maar omdat het uitgebreide verlof niet voor 100% wordt doorbetaald, is het tóch nog steeds een persoonlijke keuze. Vooral gezinnen die minder te besteden hebben komen niet uit met een doorbetaling van 70% voor de partner. 

Gelijk is goed

Een langer zwangerschapsverlof voor zowel de moeder als de vader/partner kan ook het probleem van zwangerschapsdiscriminatie oplossen. Want voor werkgevers maakt het dan niet meer uit of ze een man of vrouw van rond de dertig aannemen of promotie geven. Structurele verbeteringen in de ouderschapsregelingen, ook op het gebied van toegankelijke en betaalbare kinderopvang, zijn goed voor iedereen: voor ouders, voor de kinderen én voor de maatschappij.

Samen het verschil maken

WOMEN Inc. is een van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving WOMEN Inc. een bijdrage van € 2,5 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl