‘Bijna moest ik helemaal opnieuw beginnen’

Hoe is het nu met?

Ruud uit Lekkerkerk - hij won in 2015 € 377.000,- in de finale van Miljoenenjacht: “Het is alweer vijf jaar geleden dat mijn vrouw en ik - Postcode Loterij deelnemers van het eerste uur - op een mooie voorjaarsochtend de auto instapten. Op weg naar Amsterdam om een aflevering van Miljoenenjacht bij te wonen. We verheugden ons op een leuk dagje uit, en waren benieuwd hoe zo’n televisieopname eigenlijk in zijn werk gaat.”

Een lik verf

“Ik had nooit gedacht dat ik ook echt achter die desk zou belanden. De tweede vraag die Linda stelde wist ik echter snel te beantwoorden, en niet veel later was ik dan toch als enige kandidaat over. Nou, toen stond ik wel even te wiebelen op mijn benen. Gelukkig kreeg ik van een vriendelijke dame achter de coulissen een glaasje water en een pepermuntje. En een lik ‘verf’ op mijn gezicht, voor het eerst in mijn 68 jaar!”


Paniek in de studio

“Op het moment dat de zoveelste koffer met een laag bedrag openging was ik zo blij dat ik een enthousiaste beweging maakte en…mijn eigen koffer omstootte! Toen was er wel even paniek ja. Linda slaakte een gil uit, want als ‘ie was opengeklapt hadden we helemaal opnieuw moeten beginnen. Voor de zekerheid hield Linda het koffertje, waarvan de scharnier was gebroken, stevig tegen zich aan tot het eind van het spel. Na afloop riep ik nog dat ze altijd mocht bellen om de reparatiekosten te claimen! Dat konden we nu wel missen: ik ging naar huis met cheque van 377.0000 euro. Een onwerkelijk gevoel.”Bekende Lekkerkerker

“Drie weken duurde het nog voordat de show werd uitgezonden. We werden door zo ongeveer heel Lekkerkerk gefeliciteerd, maar kregen ook leuke reacties uit de rest van het land. Toen het bedrag eenmaal op de rekening stond hebben we direct een mooi bedrag overgemaakt naar onze kinderen en kleinkinderen, en een reis geboekt! Met het hele gezin genoten we van een fantastische vakantie in Thailand en Bali. Dat zijn de dingen waar je warm van wordt hoor, we hebben daar zulke waardevolle herinneringen gemaakt. En of Linda ooit nog gebeld heeft over de kofferschade? Nee joh, die heeft wel wat anders aan haar hoofd.” •

Staat u binnenkort ook naast Linda in de studio?

4 oktober is de Jubileumshow van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Wilt u kans maken op één van de laatste felbegeerde studioplekken, een BMW of een van de vele andere prijzen? Speel dan nú het online Miljoenenjachtspel. 
GRATIS voor deelnemers van de Postcode Loterij.

START GRATS HET SPEL